Веніславський у коментарі виданню зазначив, що Зеленський діяв у межах виконання рішення Ради з нацбезпеки й оборони про перегляд всіх указів Віктора Януковича, які потенційно загрожують нацбезпеці України.

Читайте також Зеленський скасував указ Януковича про призначення Тупицького суддею КСУ

Чому указ Зеленського щодо Тупицького правильний

За словами представника президента у КСУ, в березні 2014 році Тупицький при розгляді справи про конституційність так званого "кримського референдуму" не підтримав рішення колег-суддів про його незаконність і написав особливу думку.

З юридичного погляду, особлива думка є гарантією діяльності судді КСУ, але його зміст, спрямованість відображає цінності й інтереси, моральні орієнтири судді. Тупицький фактично показав, що він ще з 2014 року стояв на стороні країни-агресора,
– заявив Веніславський.

Він додав, що суддя ще й незаконно оформив покупку ділянки в Криму, сприяючи легалізації окупації півострова.

"Все це в сукупності дає право говорити, що дії Тупицького точно суперечать інтересам національної безпеки, територіальної цілісності та національного суверенітету", – підсумував Веніславський.

Представник Зеленського вважає указ про скасування документа про призначення Тупицького і його колеги-судді Олександра Касмініна є законним і виданим в рамках повноважень глави держави.

На його думку, з 27 березня 2021 року Тупицький втратив повноваження судді й жодного додаткового рішення або підтвердження зі сторони Великої палати КСУ вже не потрібно.

Олександр Тупицький: останні новини

  • Суддю Конституційного Суду підозрюють у наданні неправдивих свідчень та в підкупі свідка. Зокрема, 19 січня 2021 року слідчі ДБР повідомили йому про підозру.
  • Тупицького відсторонили від виконання посадових обов'язків до 28 березня. Однак, за інформацією журналістів "Схем", на нього й досі розподіляють справи.
  • Окрім цього, він продовжує отримувати зарплату. За січень 2021 року суддя заробив 320 тисяч гривень.