Джерело: 24 канал

Про те, як вводили санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та його каналів, Данілов розповів на брифінгу.

До теми США підтримали санкції проти каналів Медведчука, – посольство

Секретар РНБО зазначив, що задля рішення щодо каналів Козака потрібно було підготувати відповідні документи.

З 3 жовтня 2019 року, коли мене призначили секретарем РНБО, ми відразу почали відпрацьовувати документи, які отримали у спадок. Я можу сказати, що готувати такі документи потрібно ретельно, ретельно вивчати. І потрібно мати 100% підстави, щоб приймати таке рішення,
– зауважив Данілов.

За санкції проголосували 17 членів РНБО, 1 – утримався. Ще 1 – міністр оборони Андрій Таран перебуває у відрядженні в Індії.

У введенні санкцій спирались на рішення Ради від 2018 року

Частина санкцій була введена з врахуванням рішення Верховної Ради від 2018 року, за що Данілов і подякував депутатам. Також секретар РНБО запевнив, що жодних сумнівів у законності такого кроку немає – усі процедури були дотримані.

Щодо того, чи можуть власники медіа оскаржувати рішення щодо санкцій у суді, Данілов погодився, що нехай оскаржують.

Ще раз скажу: ми сюди російські наративи не кликали, ми тут російських окупантів не чекали. Мова зараз йде про 5-ту колону, яка розхитує нашу державу, що є неприпустимим. Війни є різними. Сьогодні фізична війна, яка відбувається на Сході, і інформаційна війна, яку проти нас ведуть окупанти – це та ж сама війна,
– наголосив секретар РНБО.

Данілов розповів, що бачив, як ситуація розпочиналась в Луганську на власні очі. Отож інформаційний тероризм потрібно зупинити, аби ситуація не повторилась.

Можливі санкції і щодо інших антиукраїнських телеканалів

Щодо санкцій проти інших телеканалів, то вони потенційно можливі, проте за вагомої умови – достатньої кількості необхідних документів.

Таких каналів дуже багато. Залежно від того, коли у нас будуть відповідні документи, саме документи, а не емоції, буде відповідне реагування,
– пояснив секретар РНБО.

Згідно з законом про санкції, в Україні є 5 інституцій, які можуть подати звернення до РНБО, це – президент України, Кабмін, парламент, СБУ та НБУ.

Актуально Як члени РНБО голосували за санкції проти Козака: поіменний список

Головне про санкції проти Тараса Козака та його телеканалів

В Україні заблокували телеканали Медведчука: головне у відео

Санкції проти каналів КозакаГоловне про санкції щодо Тараса Козака / Інфографіка 24 каналу